Ben Dankbaar

 

Dat is mijn naam. Ja, Ben … Dankbaar.

Bijzonder toch? Maar het is ècht waar. En ik ben er blij mee, want…

 

Ik ben het ook … -steeds meer- … dankbaar.

 

 

 

 

Ik heb een achtergrond van zo’n 35 jaar in de reguliere zorg. Als psychiatrisch verpleegkundige en later als gezinsbehandelaar heb ik tal van mensen met een psychiatrische diagnose en vele (multi-)probleemgezinnen intensief begeleid naar meer zelfvertrouwen en plezier in hun leven. Zo’n 25 jaar geleden kwam ik in aanraking met oplossingsgericht werken en dat heeft mijn ogen doen openen. Ik ontdekte methodes om mensen op een leuke manier weer in contact te laten komen met henzelf, met hun innerlijke kracht en hun eigen probleemoplossende vermogens. Voor zichzelf, maar ook met en voor elkaar. Ik werd er zo door gegrepen, dat ik ook in een keer mogelijkheden zag voor mijn eigen ontwikkeling.

Zelf heb ik een allesbehalve fijne jeugd gehad. Ervoer toen weinig liefde en oprechte betrokkenheid, voelde me ontzettend op mezelf aangewezen. Ik had geleerd om kwetsbaarheid niet te tonen. Onzekerheid en gevoel van onveiligheid hield ik voor de buitenwereld verborgen. Maar diep in mij herkende ik toen al een levensgroot verlangen naar Vrijheid. Herhaaldelijk liep ik vast in relaties, opleidingen en werk. Maar desondanks wist ik, was ik er zelfs van overtuigd, dat er veel meer potentie in mij zat dan wat er uit kwam.

Voor mijn eigen persoonlijk ontwikkeling heb vervolgens meerdere opleidingen en cursussen* gevolgd, veelal in de hoek van de zogenaamd complementaire (lees: alternatieve, nog niet door de medische wereld geaccepteerde) gezondheidszorg. Heb ook jarenlang therapie gehad.
Onderweg heb ik vele wonderbaarlijke inzichten en praktische, meer en minder effectieve technieken meegekregen. Nieuwsgierig op zoek naar verschillen die het verschil maken, ontdekte ik zelf ook steeds meer hele kleine, soms verrassend simpele facetten. Enthousiast over het snel werkende effect ervan heb ik ze eigen gemaakt en ik kan je zeggen: Ze hebben mijn leven een compleet nieuwe en positieve wending gegeven!
Van een rationele, tamelijk stugge, teruggetrokken en gesloten persoonlijkheid heb ik me ontwikkeld tot de man die ik nu ben; open, gevoelig, hoogzelfbewust, liefdevol, energiek, speels, kleurrijk en volop genietend!

 

 

“Ik geloof niet in een vrije wil. Ik geloof in en vrije interpretatie van de werkelijkheid”

 

Ik verlang naar een wereld waarin vrijheid, vertrouwen en plezier de boventoon voeren. Uit eigen ervaring weet ik hoe veerkrachtig wij mensen zijn. De innerlijke kracht die in ieder van ons aanwezig is die het mogelijk maakt om de pijn van onvervulde verlangens te kunnen (laten) oplossen. Veranderingen in beweging kunnen zetten.

Het is mijn passie om mensen bewust te maken van hun (nog) ongekende vermogens om gezondheid, geluk en succes te ervaren. Niet alleen geloven dat je als mens veel meer kan dan je denkt, maar door kennis, inzicht en eigen ervaring te (laten) inspireren. Opdat zij beseffen dàt en HOE zij hun ongekende invloed hebben op hun innerlijke rust, – vrede, – vrijheid. Op zowel hun fysieke, mentale, emotionele als spirituele gezondheid en levensvreugde. Wetend HOE  je zelfbewust meer en meer Meester van jezelf bent en kunt blijven.

Ik beschouw het als mijn missie  om door middel van (zelf)bewustzijnsbevordering bij te dragen aan veranderingen in deze wereld, waarin we meer en meer onszelf zijn. Met meer positiviteit, passie, verbondenheid, plezier, vertrouwen en gemak. In dankbare verbinding met onszelf, de  ander. de natuur.

Jouw betere wereld begint bij jezelf.

 

“Het geheim van de verandering is om al je energie te richten, niet op het bestrijden van

wat je niet wilt, maar op het opbouwen van wat je werkelijk wilt.”

 

*) Dankbaar ben ik voor de schat aan levenservaring en -wijsheid die ik tot nu toe al heb opgedaan. Naast alle mensen die op een of andere manier belangrijk voor mij zijn (geweest), put ik ook veel rijkdom uit bronnen als Solution Focus Therapie, NLP (Master), Emotioneel Lichaamswerk, meditatie, Mindfulness, Argentijnse Tango en de zelf ontwikkelde Transformational Language.